Pages

Wednesday, November 30, 2011

25 - 27 November


25 NOVEMBER

mungkin hari jumaat.. aku sudah berkerjaya ( PRACTICAL ) dalam minggu pertama lagi aku sudah bertanduk tajam memikirkan HOLIDAY! maka aku mengambil keputusan untuk tipu sunat kepada bos aku dengan mengatakan aku MC.. maka aku berriang-ria menaiki bus ke KUANTAN-KUALA LUMPUR-SUBANG JAYA bersama laki kuuuu.... sesampai di titiwangsa aku bergegas naik LRT menuju ke BANDARAYA maka terus ke KL SENTRAL untuk menuju ke SUBANG JAYA... yeayy!! sampai juga hajat aku nak pergi SUNWAY LAGOON dengan my uncyt! 

26 NOVEMBER

maka tiba masa.. pagi-pagi buta lagi dah bangun dengan sukacitanya mandi-mandi siap-siap ke Sunway lagoon.. tetapi sebelum tu kami breakfast dulu untuk mengambil tenaga untuk bermain sehari suntuk dari 10:00 pagi sehingga 6:00 petang!! HAHA mencuba pelbagai permainan.. Ada yang macam nak mencabut nyawa aku, uncyt aku pun sama " Sumpah aku tak nak naik lagi " HAHAHA! tu perkataan dia sebut masa naik TOMHAWK! walaupun mengerikan tetapi kami seronok..

27 NOVEMBER

tiba masa kami pulang tiket bus pukul 3:30 petang sampai 7:00 petang.. 




Friday, November 18, 2011

21 november 2011

5th July 2011


21 november 2011.. date kepada semua pelajar uitm lama mendaftar masuk balik.. buat aku?? aku tak perlu lagi mendaftar pergi sana, sebab?? im in part 6 now and continue with my practical on this 21 nov 2011..  bagi my hencik buncyit.. he must go there continue his part 4.. so mula la aku berfikir macam-macam..  takot juga lah sebab budak baru nak masuk.. but.... i trust him!! aku tahu dia tak akan buat aku kecewa.. terima kasih sayang.. tapi macam biasa lah aku ni bergedik-gedik risau konon-konon lah.. tapi terdetik penyesalan didalam kepala otak ni "eh! kenapa lah aku tak buat practical kt jengka, kan senang dengan dia" duss!! bodoh disitu HAHA!  menyesal-menyesal.. kenapa la tak fikir awal-awal lagi.. kalau dulu aku selalu bersama dia.. boleh dikatakan setiap hari berjumpa tapi kali ini mungkin susah nak jumpa lagi.. aku kena belajar sebab aku dah janji dengan dia nak belajar untuk sabar cinta jarak jauh.. insyALLAH dengan izin tuhan dan jodoh kami, kami berkekalan..  aku mesti belajar menerima..  aku bersyukur diberi peluang dicintai dan mencintai.. semoga segala ujian dan halangan dapat kami tempuhi dengan sabar dan tenang..
AMIN

Wednesday, November 16, 2011

Sang cerdik kumputer!

terima kasih pada kau yang menghuru-hara kan hidup aku seketika.. mungkin ada yang pernah kena, mungkin ada yang tak pernah kena lagi.. siapakah?? (SANG CERDIK KUMPUTER) dalam kata omputeh (THE HACKER) yang aku sendiri sudah terkena bagai..mukabuku aku habis dihuru-harakan dengan pelbagai cerita dongeng kau persembahkan.. ye silap aku juga tekan-tekan link macam-macam baru lah mengelabah beruk bila  FACEBOOK sendiri telah kena HACK! pada sang cerdik kumputer, aku akui kau sangat hebat dan pandai kumputer tapi tolong lah jangan menggunakan kehebatan kau untuk merosakkan hidup orang yang buta IT. kau sangat berbakat, gunakan lah baik-baik untuk kebaikan bersama mana tahu nanti kau akan jadi jutawan.. amin - INI DOA AKU BUAT KAU - aku tak bermusuh, aku tak nak bergadoh berperang bagai.. aku ingin berdamai.. Pada yang belum kena.. 
 
PLEASE REMIND URSELF NOT TO CLICK ANY LINK

-FACEBOOK JUST FOR 18 ABOVE-

Friday, November 4, 2011

bermuka-muka kau memang kelassss !

ternyata kau memang manusia paling bermuka-muka disekitar UITM, dari sudut kau tampak baik sopan..  PUIHHH! kau tak ubah seperti buaya yang nampak tenang di sungai tapi banyak muslihat..  


  1. kau kelasss mengata member..
  2. kau bagus menjadi pelakon terhandal.. (bermuka-muka)
  3. kau bagus porak peranda hubungan orang (no wonder la tiada orang boleh mendampingi kau)
  4. kau pandai penipu mak bapak kau sendiri..
  5. kau buat orang lemah dengan kesopanan yang terhandal kau..
  6. kau orang paling "syco" pernah aku jumpa.. 


enough if enough kau tak layak jadi sehabat sejati..  cukup sampai disini hubungan kita..  post ini aku tujukan kepada kau untuk kau sedar yang kau bukan sempurna nak mengata orang disekeliling kau.. KAU MEMANG HANDAL


Firman Allah:

"Sesungguhnya orang-orang yang durhaka itu mentertawakan orang-orang yang beriman. Dan apabila mereka melalui mereka, mereka berlirik-lirikan. Dan apabila mereka kembali kepada keluarganya, mereka kembali dengan suka cita. Dan apabila mereka melihat mereka itu, mereka berkata: 'Sungguh mereka itu orang-orang yang sesat.' Padahal mereka itu tidak diutus untuk menjadi pengawal atas mereka. Oleh karena itu pada hari ini orang-orang mu'min akan mentertawakan orang-orang kafir itu." (al-Muthaffifin 29-34)
 
Ayat ini31 dengan tegas dan jelas menyebutkan dilarangnya perempuan mengolok-olok orang lain, padahal perempuan sudah tercakup dalam kandungan kata kaum. Ini menunjukkan, bahwa pengolok-olokan sementara perempuan terhadap yang lain, termasuk hal yang biasa terjadi di kalangan mereka.

Thursday, November 3, 2011

Syukur kepada ALLAH


usaha..  berdoa..  tawakal..  ALHAMDULILAH PUJIAN BAGI ALLAH..  segala yang susah dipermudahkan..  bersyukur..  kepada sahabat-sahabat saya..   NORSUHADA RAZAK dan NURKHAIRUN NABILA .  terima kasih atas segala tunjuk ajar dan berkongsi ilmu sekalian..  INSYALLAH rezeki sentiasa ada dimana-mana..  to my baby uncyt MUHAMMAD AZRIN AIDIL , tahniah lulus semuanya..  saya bangga dengan awak..  Apa-apa pun saya tetap ada dengan awak even kita sudah jauh.. 
TERIMA KASIH SEMUA

Wednesday, November 2, 2011

Perubahan

 
 
 
YA ALLAH

BERIKAN AKU PETUNJUK

BUKAKAN HATI AKU KE JALAN YANG NUR



 

Tuesday, November 1, 2011

Beringat-ingat LAH


sedikit kenangan dan perjalanan nak aku sharekan.. mungkin boleh jadi pendoman kepada insan bernama wanita..


mungkin tak lama tapi meninggal kesan mendalam..   pengalaman bersama mungkin manis..  tapi menyakitkan hati..  kecewa  sudah, menangis, meraung pun sudah..  bukan semua tapi segelintir..  words tamak sudah biasa dipedengarkan..  tahu dunia sekrang wanita makin ramai, lelaki berkurangan..  tapi bukan bermaksud boleh mengaku diri itu "SINGLE"..  sudah cukup beri harapan pada wanita yang mungkin jujur dalam persahabatan dan meminta lebih..  bila kantoi senang hati beredar tanpa mengetahui kekecewaan yang wanita hadapi..  ALLAH itu maha adil..  mungkin dia bukan terbaik untuk kita, ALLAH maha mengetahui, berlalu nya yang menangis datang nya yang mengembirakan..usaha, berdoa, bertawakal..  insyALLAH diperturunkan..  mungkin bukan didunia tapi diakhirat yang menjanjikan kebahagiaan yang berkekalan..

PERINGATAN
Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah bersabda yang bermaksud, "Sesungguhnya ALLAH tidak melihat kepada rupa dan hartamu, tetapi ALLAH melihat kepada hati dan amalmu."  (Riwayat Muslim)


Sabda Rasulullah S.A.W kepada Mu'adz, "Wahai Mu'adz, apabila di dalam amal perbuatanmu itu ada kekurangan
  • Jagalah lisanmu supaya tidak terjatuh di dalam ghibah terhadap saudaramu/muslimin.
  • Bacalah Al-Qur'an
  • tanggunglah dosamu sendiri untukmu dan jangan engkau tanggungkan dosamu kepada orang lain.
  • Jangan engkau mensucikan dirimu dengan mencela orang lain.
  • Jangan engkau tinggikan dirimu sendiri di atas mereka.
  • Jangan engkau masukkan amal perbuatan dunia ke dalam amal perbuatan akhirat.
  • Jangan engkau menyombongkan diri pada kedudukanmu supaya orang takut kepada perangaimu yang tidak baik.
  • Jangan engkau membisikkan sesuatu sedang dekatmu ada orang lain.
  • Jangan engkau merasa tinggi dan mulia daripada orang lain.
  • Jangan engkau sakitkan hati orang dengan ucapan-ucapanmu.
Nescaya di akhirat nanti, kamu akan dirobek-robek oleh anjing neraka. Firman Allah S.W.T. yang bermaksud, "Demi (bintang-bintang) yang berpindah dari satu buruj kepada buruj yang lain."
Sabda Rasulullah S.A.W., "Dia adalah anjing-anjing di dalam neraka yang akan merobek-robek daging orang (menyakiti hati) dengan lisannya, dan anjing itupun merobek serta menggigit tulangnya."
Kata Mu'adz, " Ya Rasulullah, siapakah yang dapat bertahan terhadap keadaan seperti itu, dan siapa yang dapat terselamat daripadanya?"
Sabda Rasulullah S.A.W., "Sesungguhnya hal itu mudah lagi ringan bagi orang yang telah dimudahkan serta diringankan oleh Allah S.W.T."

Monday, October 31, 2011

HONEST
 
TO
 
ALLAH 
 
DIRI SENDIRI
 
KELUARGA
 
SAHABAT

calculation day

DUP DUP DUP
 
CALCULATION FOR EXAM RESULT
 
4 OCTOBER 2011
 
 

Sunday, October 9, 2011

Dari Seorang Kakak


Adik

Dengar nasihat kakak 

Tak baik melawan cakap mama abah

Segala nasihat mereka untuk kebaikan 

Abah mama mampu bagi kita pelajaran

Pelajaran ini akan jadikan kita harta yang berpanjangan

Jangan bagi meraka susah hati

Jangan bagi mereka menangis

Jangan bagi mereka kecewa

Sejak lahir sampai umur adik sekarang

Mereka yang membesarkan

Segala permintaan adik ditunaikan

Kesian mama kesian abah

Susah payah kita tak nampak

tapi mereka yang rasa

Bagi mereka hadiah dengan keputusan adik yang cermerlang

Gantikan tangisan kecewa itu dengan tangisan gembira

Hanya mereka yang sayangkan kita

MAMA ABAH MAAFKAN SIKAP ADIK
DIA TAK MATANG LAGI
ADIK SAYANGKAN MAMA DAN ABAH
dari seorang kakak



 

Saturday, October 8, 2011

what i would like to said. . . .

 





YOU

THE BEST PERSON IN WORLD THAT I AM SO SO LUCKY TO HAVE
I WISH YOU KNOW HOW MUCH I LOVE YOU

THE REASONS FOR MY SMILE

 MAKE ME SMILE WHEN I'M DOWN

I WILL KEEP YOUR HEART SAFE

I GIVE MY HEART FOR YOU

ONLY GUYS THAT PROVED TO ME 
THEIR NOT ALL THE SAME

FOREVER NOT MATTER WHAT I PROMISE WILL ALWAYS LOVE YOU

WHEN YOU FEEL ALONG JUST LOOK AT SPACES BETWEEN YOUR FINGER 
REMEMBER THAT'S WHERE MINE FIT PERFECTLY

I LOVE YOU
YOU ARE MY SWEETDREAM
YOU ARE MY SWEETHEART
YOU ARE MY LIFE

WHENEVER YOU NEED A HAND I ALWAYS THERE FOR YOU

 YOU MEAN EVERYTHING TO ME

WHEN YOU SMILE YOU MAKE MY HEART PUMP FAST WITH HAPPINESS

NEVER BEEN WORRIED THAT I'M NEVER GONNA LOVE SOMEONE ELSE 

YOU ARE MY ONE AND ONLY 
I WILL NEVER LET YOU GO

AND 

I ABSOLUTELY LOVE MY BOYFRIEND

<MAA>


Saturday, September 3, 2011

Otak serabot!




AKU SANGAT SERABOT

BILA FIKIR JE NAK BALIK JENGKA

AKU NAIK GILA

SEMUA NAK KENE FIKIR SENDIRI

ASSIGNMENT

DUIT

MAKAN

PRESENTATION

FINAL PAPER

TENSION TENSION TENSION



P/S MAMA MINTA KAWIN BOLEH????

Thursday, September 1, 2011

Last puasa.. SYUKUR

Ha nak story-mory kt sini ..mungkin dah terlalu lambat tapi lantak la nak cerita gak




Ni last aku berada di jengka mase nak balik cuti raya

CAFE TUTUP

BAZAR DALAM TUTUP

NAK KELUAR PERGI KFC JAUH

so...oleh kerana kegedikan aku nak balik dengan abah..

semua kawan-kawan aku dah balik awal lagi..

tinggal lah aku sorang-sorang..

tak tahu nak berbuka apa..

so ini saja juadah berbuka aku..

tapi aku tetap bersyukur dapat juga makan

but thank to my lovely abah

masuk-masuk kereta je..

"wany take ur buger overthere" 


ALHAMDULILAH 






Tuesday, August 16, 2011




MAA

awk, sy paham perasaan awk

awk, sy tahu sy tak bole tolong awk

kalau bole ditukar ganti sy sanggup tukar untuk awk

awk, sy tak bole tengok awk sedih

sebab hati sy pun rase resah

awk, sy tak pandai nak bagi nasihat

masa sy dpt tahu keputusan tu

sy tak tahu nak buat apa

sy risau, risau awk tak kan senyum lagi

sebab sy tahu sukan memang minat awk

awk, sy minta maaf tak halang awk betol2 dulu

kalau tak benda ni tak akan jadi

awk pun tak akan sedih

awk pun tak akan nangis

awk pun tak akan risau fikir

awk, sy nak awk tahu sy sentiasa sayang awk

sy akan selalu ada dengan awk

...INGAT...

SETIAP APA YANG BERLAKU ADA HIKMAH 

ALLAH TAK AKAN MENSIA-SIAKAN UMATNYA

AWK KENA KUAT


ILY bie











Sunday, August 14, 2011

Lup ! Lup !


...SELEKEH...

...GELI...

...TAK SENONOH...

...HOW DO I CARE...

!THAT US!




Minum coldblog same-same

Main coldblog same-same

Tentiu MAA ikot je ape sy suruh!!

Lup Lup Lup


Thursday, August 11, 2011

11 August 2011 >3




TENTIU SO MUCH!!!!

Ingat dia tak kan buat

Ingat dia malu nak buat

Ingat dia tak akan ikut 

Ingat dia buat kecil-kecil

Ingat 11.08.11 ni biasa-biasa je

............TAPI.............

tak sangka dia buat kejutan masa berbuka puase di KFC

Nyanyi kuat-kuat sampai sume org kat situ pun ikut nyanyi

lagu BEFDAY for me!!

even korang akan cakap ni biasa-biasa je

tapi ni tetap paling BEST n KENANGAN TERINDAH!!! 

~Love you MAA~





Saturday, July 23, 2011

LOVE ! LOVE !



Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah


Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah



I <3 you 

Friday, July 22, 2011

Time Over



Mungkin aku akan rindu mereka
 
Mungkin mereka sudah jauh

Mungkin mereka akan buzy 

Korang mungkin kawin

Korang mungkin sambung study

Korang mungkin akan berkerja

Korang mungkin akan mengejar anak

Korang mungkin sibuk jaga suami

Korang mungkin sibuk buka business

Kita mungkin tak akan satu bilik lagi

Kita mungkin susah nak makan sama2 lagi

Kita mungkin susah nak karok lagi

Kita mungkin susah nak jalan ke kelas sama2 lagi

Kita mungkin susah nak bergelak ketawa lagi

Aku mungkin susah nak pinjam baju korang lagi

Aku mungkin susah nak usik korang lagi

Aku mungkin susah nak tengok muvee ngn korang lagi

Aku mungkin susah nak baring atas katil korang lagi

Aku mungkin tak akan rasa gila macam ni lagi

JUST NAK BAGITAHU

I WILL MISS YOU GIRLS

AFTER ALL WE HAD BEEN TOGETHER

ITS WILL BECOME SWEETSWEET MEMORY AFTER



Thanks for the sincerely friendship








Thursday, July 21, 2011

Canteks & Khacaks


Setiap ciptaan TUHAN memang berbeza-beza

Ada keunikan dan kelebihan sendiri

Apa aku nak share dekat sini pasal canteks and khacaks! Korang perasan tak selama ni, bila kita lihat kat mana LAH! tak kira FACEBOOK! TAGGED! BLOG! MYSPACE! SKYPE! YM or ape-ape sewaktu denganya..Setiap kali ada minah canteks or abg khacaks meti ramai nak add mereka! nk komen mereka lah! nak macam2 lagi! n for sure bagi yang sangat2 merendah diri ni mereka rasa kagum! jeles! dalam kepala otak korang mesti ada dialog mcm ni kan " kenapa la aku tak mcm ni" kenapa lah kau ni comel" kenapa lah aku tak putih macam ni" "cantikye rambut dia" dan banyak lagi LAH persoalaan KENAPAYE di hati n otak anda! betol tak??? haha!! bukan ape ye sebab aku pun macam tu lah! bukan masalah dengki or apa..tapi kagum dengan ciptaan ALLAH berikan..so bagi yang terasa diri mereka tu tak hensem lah tak canteks lah! hye come on!! bangkit skit! setiap yang canteks malah khacaks tu ada juga kelemehan mereka! setiap orang bukan sempurna..hye hello! sedar skit..tak semestinya sifat fizikal je kita kena lihat..hati dalaman pun kena kaji taw! tak guna canteks or khackas tapi hati busuk! betol tak??semua ini cuma pinjaman dari ALLAH.. so tak payah lah korang nak merendah diri sangat..kaji diri..selami ape keistimewaan yang ada pada korang! 


CIPTAAN TUHAN ADALAH INDAH












wee.. sekadar mahu berkongsi 



Tuesday, July 19, 2011

Aku kah!


Aku bukan penyanyi..

Aku bukan artis..

Aku bukan seorang penghibur..

Aku hanyalah aku...




Dimana-mana

Toilet

Dalam hostel UiTM

Classroom

Dicelah-celah telinga korang

Juga Didapor

Malah Di Mercu

Dimana tempat aku merasakan diri ini artis sementara

Pusat karoke satu-satunya aku tahu di Jengka

hahaha!

Memekak mungkin kerja aku

Tak nak dengar

Please off your ear

Tak peduli

Sedap or tak

aku tetap menghiburkan hati aku

Jum karok !!!





Monday, July 18, 2011

bersahaja ;)

mungkin awal

mungkin lewat

mungkin baru

mungkin lama

Tetap sayang  >>>>>

..KAMU...


cuti mid term..

1 minggu..

menunggu detik..

kembali berdua..

bertenggek di tangga DEPAN kompleks

muka kami berada dalam VAN

berada di PAGAR..

mungkin di PASAR..

mungkin juga di LIBRARY

di Sekitar UiTM..

Hanya kami yang tahu..

hehehehe 






Tepat 2:46 a.m.

Aku masih terjaga..

Menelaah Facebooking

TAK DAPAT TIDO LAH!

Hencik buncyit! da tido..

Tinggal aku sorang dengan TB!

ok nak tido juga~

being sleepy beauty tonite !



ZZzzZZ 

Strangers that i love


Entah! Bagaimana! Di Mana!

Its happend to fast!

Login Facebook!

Get to know each other!

Pushh!!!

We are in relationship ;P

Age?Status?

I Don't Care 

We care each other..

Trust me i will make you happy ever BUNCET!!! :D



Mid Term Break!

SATU MINGGU

Sudah puas untuk aku rehatkan minda dari semua 

siksa-siksa assigment yang berlambak

and buat kepala aku kelaut!

Saat-saat yang dinantikan

duduk dirumah 

boleh tido lambat! bangun lambat! tak payah nak fikir-fikir

esok nak pakai baju apa..nak budget bangun kol bape..

mase ini aku bebas tentukan bila aku nak bangun! nak makan! 

malah!!! NAK MANDI! haha

seronok!puas!

HOME SWEET HOME ;)

Saturday, July 16, 2011

New life begin!!!!




aku dengan wajah baru..

Alhamdulilah dengan izin ALLAH aku kembali menerima CINTA baru

setelah lame aku menyepi dan cuba memberi ruang 

kepada yang  layak..

akhirnya pintu hati aku terbuka..

BERSYUKUR

aku kembali bersinar...

Tidak peduli kata orang

Tidak peduli apa orang akan fikirkan..

DELETE OLD MEMORY

CREATE NEW SWEET MEMORY

segalanya akan aku jadikan pengajaran 

InsyALLAH dengan izinNYA 


AZRIN AIDIL 

Thanks sebab buka hati i dan terima i seadanya..

FOR my LOVELY FRIENDS


Thanks bagi support yang membina

Sayang korang..

Norsuhada A. Razak & Nabila Junaini