Pages

Friday, March 2, 2012

Kisah akhirnya ..

Alhamduliah.. 2 March 2012 al-kisah berpractical di PKNP selama 4 bulan.. makcik-makcik, pakcik-pakcik, my boss giler sporting moting k! sayang plak nak tinggalkan office nie..1 March 2012 tak akan lupe sebab department ni buat jamuan sempena abis berpractical nie.. ya ALLAH punye lah tak sangka sangat-sangat.. 
 
~ Terima kasih ~ 
 
  





 
~ GIFT FROM THEM ~

Thursday, February 2, 2012

Berperang ?



maybe ramai tak perasan tentang erti kawan/sahabat
kawan kita bole dapat bila-bila and dekat mana-mana
tapi sedar tak..tak ramai kawan yang boleh jadi sahabat
maksud aku..sesorang yang dapat :-
  • Menolong
  • Menasihati
  • Menyayangi
  • Menangis bersama
  • Menjadi pendengar setia  
Tak ramai yang dapat merasa dan berbuat demikian...
yang ada mungkia sekadar suka-suka, buruk memburuk, sakit menyakiti, dendam mendendami..


mungkin ramai juga tak perasaan kawan ibarat seperti berperang yang sangat dasyat.. maksud aku.. sekiranya kita tersilap langkah, tersalah bahasa, termeyinggung perasaan..mungkin akan berlaku pergadohan.  seperti berperang tanpa sebarang pertanyaan yang jelas sudah membabi buta membuat tindakan akhirnya apa yang jelas ternyata leyap sepantas kilat.. dan konklusinya kita rebah atas perbuatan sendiri.. kita tahu manusia semua tidak sempurna tapi apa yang pasti kita diberi akal yang cergas untuk berfikir, badan yang sihat untuk bertindak dengan cara yang betul dan tepat.. mungkin kita tak perasaan ada antara perbuatan dan pertuturan kita boleh menyinggung perasaan sesorang..jadi bersahabat secara ikhlas dan sayang menyanyagi sesama manusia..cubit peha kanan peha kiri terasa..apa yang boleh dikaitkan.. sekiranya sahabat berada didalam kesusaha kita turut terasa kesanya..sahabat yang baik akan selalu dihadapan sahabatnya apabila diperlukan..

-minta maaf sekiranya apa yang ter ter diatas-
..peace no war..

 


Wednesday, January 25, 2012

Practical ohhh Practical





Syukur alhamdulilah, genap hari ini dah masuk 66 hari aku berada di syarikat ini : iaitu menjalani aktiviti berkerjaya aku atau dalam bahasa omputeh practical training.. Pada mulanya hasrat nak datang berpraktikal tu memang lah agak keliatan disebabkan aku mengaku aku TERAMAT lah MALAS nak bangun pagi !!grr mula lah mengira hari demi hari bila lah practical aku ni nak habis.. kat sane macam-macam kita kena tahan karenah !! jadi pelakon handalan sikit! yang pada mulanya aku ni seorang yang riuh rendah boleh jadi pendiam sejenak disana! alamak hai bosannya...sebab itu bukan aku!! so nak dijadikan cerita aku makin happy disane..membuat pekerjaan aku macam biasa taip surat,memo, jadual,record fail ada yang tak irreverent dalam subject aku pun kena buat!! contoh : jadi minah despacth, tolong makcik buat surat dia sebab tak reti 1 habuk.. and macam-macam lagi lah ! tapi nak buat macam mane.. we must face all this thing to become an excellent student n worker!! n today !! 25 january 2012 my beloved lecturer En Amli datang untuk mengeveluate aku?? haha agak gementar disitu..tapi stady! ape-ape pun thanks pada my supervisor Puan Emi sebab bos paling sporting pernah aku ada!! semoga jasa mu dikenang.. n one more things insyALLAH kalau ada rezeki Puan Emi suruh aku sambung contract berkerja disitu.. so bolehlah aku kerja sementara tunggu nak sambung degree bulan 9 tahun 2012 ini.. AMIN! semoga segalanya berjalan lancar.. for those especially my frens yang lecturer tak datang lagi tu.. nak tanya tips pape.. just ask me here ! NO FACEBOOKING ;) Gud luck to ALL!

Tuesday, January 24, 2012

perangai serabot !

...Macam Gampang ...
 

sakit nya hati.. nak cakap kau ni BODOH tapi sekolah tinggi-tinggi.. apa ko ingat orang macam aku ni tak layak nak dipandang mulia??? so ko boleh fitnah aku macam orang tak ada kepala hotak! come on r beb..islam pun ada menggariskan about fitnah menfitnah ni.. kau nak makan daging sedara mara ko ke??? macam bagus ko.. apa ko ingat aku nak??? aku bahagia lah sekarang ?? ouh lupe mungkin ko buta IT kan??? itu lah pasal tak tahu menahu erti sharing in internet kan ?? nak cakap bodoh tolol masuk universiti megah-megah... learn lah sikit! jangan pasal kau punya jeles macam babi songgok tahi dah r.. membabi buta nak serang-serang orang.. jangan ingat apa yang zahir depan mata tu sesuci mulia lagi bersih!!! cakap pakai akal jangan pakai otak nanti jadi mcm lembu.. lembu ada otak... tapi tak ada akal..  eh! kalau tak ada adab dalam pertuturan jangan ingat diri ko tu sempurna.. tolong lah jangan perasan ! tak hingin lah.. banyak lagi yang aku nak kerja.. ! semoga ALLAH SWT mencucuri rahmat kat korang ...
 
 
 
 
<<<< menfitnah ibarat seperti memakan daging saudara sendiri >>>>