Pages

Wednesday, January 25, 2012

Practical ohhh Practical





Syukur alhamdulilah, genap hari ini dah masuk 66 hari aku berada di syarikat ini : iaitu menjalani aktiviti berkerjaya aku atau dalam bahasa omputeh practical training.. Pada mulanya hasrat nak datang berpraktikal tu memang lah agak keliatan disebabkan aku mengaku aku TERAMAT lah MALAS nak bangun pagi !!grr mula lah mengira hari demi hari bila lah practical aku ni nak habis.. kat sane macam-macam kita kena tahan karenah !! jadi pelakon handalan sikit! yang pada mulanya aku ni seorang yang riuh rendah boleh jadi pendiam sejenak disana! alamak hai bosannya...sebab itu bukan aku!! so nak dijadikan cerita aku makin happy disane..membuat pekerjaan aku macam biasa taip surat,memo, jadual,record fail ada yang tak irreverent dalam subject aku pun kena buat!! contoh : jadi minah despacth, tolong makcik buat surat dia sebab tak reti 1 habuk.. and macam-macam lagi lah ! tapi nak buat macam mane.. we must face all this thing to become an excellent student n worker!! n today !! 25 january 2012 my beloved lecturer En Amli datang untuk mengeveluate aku?? haha agak gementar disitu..tapi stady! ape-ape pun thanks pada my supervisor Puan Emi sebab bos paling sporting pernah aku ada!! semoga jasa mu dikenang.. n one more things insyALLAH kalau ada rezeki Puan Emi suruh aku sambung contract berkerja disitu.. so bolehlah aku kerja sementara tunggu nak sambung degree bulan 9 tahun 2012 ini.. AMIN! semoga segalanya berjalan lancar.. for those especially my frens yang lecturer tak datang lagi tu.. nak tanya tips pape.. just ask me here ! NO FACEBOOKING ;) Gud luck to ALL!

Tuesday, January 24, 2012

perangai serabot !

...Macam Gampang ...
 

sakit nya hati.. nak cakap kau ni BODOH tapi sekolah tinggi-tinggi.. apa ko ingat orang macam aku ni tak layak nak dipandang mulia??? so ko boleh fitnah aku macam orang tak ada kepala hotak! come on r beb..islam pun ada menggariskan about fitnah menfitnah ni.. kau nak makan daging sedara mara ko ke??? macam bagus ko.. apa ko ingat aku nak??? aku bahagia lah sekarang ?? ouh lupe mungkin ko buta IT kan??? itu lah pasal tak tahu menahu erti sharing in internet kan ?? nak cakap bodoh tolol masuk universiti megah-megah... learn lah sikit! jangan pasal kau punya jeles macam babi songgok tahi dah r.. membabi buta nak serang-serang orang.. jangan ingat apa yang zahir depan mata tu sesuci mulia lagi bersih!!! cakap pakai akal jangan pakai otak nanti jadi mcm lembu.. lembu ada otak... tapi tak ada akal..  eh! kalau tak ada adab dalam pertuturan jangan ingat diri ko tu sempurna.. tolong lah jangan perasan ! tak hingin lah.. banyak lagi yang aku nak kerja.. ! semoga ALLAH SWT mencucuri rahmat kat korang ...
 
 
 
 
<<<< menfitnah ibarat seperti memakan daging saudara sendiri >>>>

Saturday, January 21, 2012

Monday, January 9, 2012

masak-masak ! !

LOKASI : DIDAPUR SAYA !



 THANKS !
SUDI MASAK !
WALAUPUN TAK RETI !
 -MEE REBUS-


P/S I LOVE YOU !

Saturday, January 7, 2012

berfikir sejenak

mungkin masa berkenalan kita masih lagi tak panjang..  
singkat tapi cukup mengenali hati masing-masing.. 
aku sayang .. aku mahu.. 
tiap masa saat, minit, jam kita disajikan dengan pergadohan.. 
mungkin ada silap aku, mungkin ada silap kau.. kita berdua ada ego.. 
kita berdua ada amarah.. aku kena faham kau.. kau kena faham aku..
silap kecil.. masalah kecil.. kita besar-besarkan..
minta maaf kalau kau pun seperti aku.. sedikit kekecewaan tentang sikap aku..
maaf aku tidak sempurna







p/s aku sayang kau sangat-sangat.. Allah sahaja yang mengetahui...