Pages

Wednesday, February 23, 2011

CARING DALAM ISTILAH LAIN

aku pelik..pelik..ada gak species yang suka CARING..dalam erti kata lain..AMEK TAHU PASAL ORANG LAIN..(BUSY BODY)..

meh nak story-mory kat u all..
jenis aku ni kalau orang tak sentuh aku..aku memang tak akan sentuh orang..
aku pun tak tahu lah kenapa korang ni suka mengumpat aku dan cari pasal
padahal aku ni tak pernah pun nak amik tahu pasal orang..
ikut suka hati la korang nak buat apa..asal tak de kaitan dengan aku..
ada 2 umat yang aku rase nak bagi kaki je kalau tengok muka diaorang..



~ini lah makluk perosak itu~
...bukan muka sebenar...




maaf lah..aku ni bukan nak mengaibkan korang tapi sekadar mahu ubah perangai korang yang agak SHIAL 

aku tak de hal dengan kau..kenapa lah ko sanggup bagitahu bukan apa hak kau..
hmm terokye perangai kau..berubah lah ye..
aku tak nak gado dgn kau..tapi tak perlu lah kau nak lembik mulut tunjuk baik..
PLEASE TAKE NOTE:
JAGA KAIN KO SENDIRI JANGAN SAMPAI RABAK

hey!!..aku lgsg tade mslh dgn kau..asal ko suka mengumpat aku??
ooh so kalau ko jato, kita orang kena gelak n ngumpat ko mcm ko ngumpat aku..
"zaiton (bukan nama sebenar)!ko nmpk tak nangka busuk jato tadi"
shitt! sakit aty aku..pelik dengan kau..aku bukan nak cakap..
kau ubah lah diri..yea..aku tahu..bukan ini saja yang kau ngumpat yang dapat aku tahu..
takpe ALLAH maha kuasa..bila2 saja DIA akan tunjuk..macam ko ngumpat aku kat bilik air tu..
hey..aku ada k dalam toilet tu..kat situ ALLAH dan bagi aku petunjuk..
petunjuk dimana kau memang SUKA or dalam FACEBOOK "LIKE" UMPAT ORANG
sedar la..
PLEASE TAKE NOTE:
DOSA MENGUMPAT IBARAT MAKAN DAGING SAUDARA SENDIRI

tetapi akhirya salah sorang yang mengumpat aku kat tandas tu datang meminta maaf..
yea..baru ko rase macam mane bila orang da start perli KAU..
"Ya Allah lindungilah orang macam ni..ubah lah perangai suka umpat meraka tu.."



apabila orang tu dah malu mula la terkebil-kebil minta maaf..
(bukan gambaran sebenar)

maaflah..aku tak de niat nak buat macam ni..just sekadar berkongsi dan ingin memberi kesedaran kepada korang.




"baik buruk orang bukan kita tentukan"
kalau ingin menengur banyak LAGI cara nya..bukan DENGAN MENGUMPAT
hye cermin diri..tak semua sempurna

No comments:

Post a Comment